fredag 17 januari 2014

Transformers Bumblebee-mössa

transformers bumblebee crochet hat beanie


Nu när det äntligen blev vinter var det dags att byta ut batmanmössan mot en varmare mössa. Från början var det tänkt att det skulle bli en Minionmössa, jag var lite sugen på att göra en sådan. Så jag beställde gult, blått och svart garn men när det var dags att sätta igång fick jag syn på en bild på en bumblebeemössa och visade den för storebrorsan och då var det inte längre tal om att göra en minionmössa. Han gillar verkligen transformers.

transformers bumblebee crochet hat beanie

I grunden är det en helt slät mössa av halvstolpar. Jag började med 7 hst i en magisk ring och fortsatte sedan med 7 ökningar/varv tills den var lagom stor. Sedan 1 hst i varje m och avslutningsvis 3 varv med fm.
När man är klar med det är det dags för det roliga (krångliga), bumblebee-attributen.


Om det är någon som mot förmodan inte vet vad transformers är, så är det robotar som kan transformera sig till bilar. Bumblebee är från början en WV Bubbla, men i nyare amerikanska filmer så är han såklart någon amerikansk sportbil.


transformers bumblebee crochet hat beanie

Reflexer kan man ju inte ha för mycket av så på varje sida av mössan satte jag ett reflexband som jag broderade ett autobot (de goda transformers) märke. Runt kanten på det silverfärgade i ansiktet sydde jag med reflexgarn.

Mössan är fodrad med ett lite tjockare trikåtyg. Jag klippte av benet på ett par trasiga mjukisbyxor som lämpligt nog hade samma omkrets som mössan. Återbruk!1 kommentar: