torsdag 2 januari 2014

Crocodile stitch vinterset

crochet hat scarf crocodile stitch free patern

Eftersom jag trodde att det skulle bli vinter tyckte jag att det var på sin plats med en lite varmare mössa och halsduk till lillasystern. Mössan är inspirerad av Kungen o Majkis fina rödluvehuva, men jag gjorde en mössa istället.
crochet hat scarf crocodile stitch free patern

 När jag gjorde mössan började jag att virka tre rader med crocodile stitch, sedan fortsatte jag att virka resårvirkning med halvstolpar bakom dem (virka bara i bortre maskbågen) tills mössan var tillräckligt stor. Sedan virkade jag ihop sidorna i bak. För att mössan inte ska bli för kort i bak virkade jag fem varv fram och tillbaka i nederkant på mössan med fm längs fram sedan halvstolpar i mitten och stolpar i bak också det i resårvirkning. Jag avslutade med att virka ett varv med fm runt hela mössan och gjorde två knytband av fm.

crochet hat scarf crocodile stitch free patern

 Mössan är fodrad med fleece för att den ska vara riktigt varm å go.

crochet hat scarf crocodile stitch free patern

Halsduken/kragen är virkad bara rakt på med crocodile stitch. När den var lagom lång virkade jag ett varv med fm i båda ändarna och tre knapphål på sidan. Och tre röda blanka fina knappar förstås.

Mössan är virkad i Järos soft cotton, färgen 8808 Järboröd och halsduken i Marks & Kattens Flox i en jättefin turkos färg, 1825.

Nu får vi hoppas på att det blir lite vinter så att lillasystern slipper svettas i sin nya mössa!2 kommentarer:

  1. Åh, vilka fina saker du virkat! Nu blev jag riktigt inspirerad att komma igång igen.

    SvaraRadera